Procedure

Er zijn bij Datadestroyer drie veilige en gecertificeerde mogelijkheden om de data efficiënt en kosteneffectief te laten verwijderen (wipen)

  1. Wij komen bij u op locatie om de data wipe bij u te realiseren. U kunt er absoluut van verzekerd zijn dat er geen data uw locatie verlaat;
  2. Wij komen bij u op locatie om de harddisks op te halen. Deze worden verzegeld en in gesloten flightcases vervoerd naar ons technisch centrum in Rijen (NB) waar de disks worden gewiped. De volledig schone disks worden aan u geretourneerd.
  3. U komt de harddisks zelf brengen naar ons technisch centrum in Rijen en u kunt zelf zien hoe de data wordt gewiped.


Bij alle aangegeven mogelijkheden ontvangt u een Europees erkend certificaat en een statusrapport, daarnaast bestaat de mogelijkheid tot inruil van de disks/apparatuur.

De volledig gewipete disks kunnen vervolgens door u worden hergebruikt waarbij u er zeker van kunt zijn dat er geen bruikbare vertrouwelijke informatie meer oproepbaar is. Ook bestaat de mogelijkheid dat Datadestroyer uw oude apparatuur inruilt en u een goede prijs geeft voor uw nog bruikbare ICT omgeving. Zelfs voor uw afgeschreven apparatuur betalen wij vaak nog ‘statiegeld’. 

MVO


De consument/klant is kritisch.

Voldoen aan minimale duurzaamheidkenmerken is een basisverwachting geworden. Hoewel men meestal niet bereid is hiervoor meer te betalen, laat men de keuze er wel sterk door beïnvloeden. Extra MVO inspanningen voor meer onderscheidend vermogen zijn dus noodzakelijk. Als MVO partner voldoen wij hieraan.

Internationale standaarden


Datadestroyer voldoet aan alle internationale standaarden

  • BSI
  • HMG Infosec Standard No: 5 (lower)
  • HMG Infosec Standard No: 5 (higher)
  • US Department of Defense Sanitizing
  • NIST 800-88/ATA secure erase
  • Extended NIST 800-88